Graaf Enzo Selectie Advies

17 augustus 2015

Voor U één keer, wellicht per twee jaar, voor Graaf Enzo dagelijkse routine

Voor U eens per jaar, voor Graaf Enzo dagelijkse routine

 

Het gaat goed met de zaak. Er moet een nieuwe collega bij komen om het team te versterken. Vacature in de lokale krant en op facebook. De CV's stromen binnen en U voert een paar gesprekken. De keuze is snel gemaakt. De tweede kandidaat was de beste. De meeste ervaring, vriendje van, bekende van de voetbal.

 

Maar….. Is dat ook zo, is hij of zij wel de beste?
               
Hoe vaak voert U zo'n gesprek?
               Waardoor laat U zich beïnvloeden?

Inwerken kost tijd en het salaris tikt door. De proeftijd is snel voorbij. Lastig om een goed beeld te krijgen. Dus wordt er een contract voor 6 maanden aangeboden. Een foute beslissing kost dan al snel € 20.000,- of meer. Opnieuw inwerken, irritaties en zelfs klanten hebben mogelijk hier last van. Wellicht zinvol om dit proces samen met een expert te doen. Speciaal voor de Klein-Zakelijke Markt heeft Graaf Enzo een mooie dienst ontwikkeld.

 

Graaf Enzo Selectie Advies.

 

  1. Samen met de ondernemer wordt een intakegesprek gehouden. Zo nodig telefonisch.

  2. Graaf Enzo maakt op basis van dit intakegesprek het functieprofiel wat gebruikt kan worden voor een wervingsactie.

  3. De ondernemer gaat zelf op zoek naar kandidaten. De advertentie in de lokale krant, inzet van zijn netwerk, uiteraard de inzet van Social Media en misschien zelfs jobboards.

  4. Uit alle kandidaten stelt de ondernemer een lijst op met zijn top 10 kandidaten.

  5. Samen met Graaf Enzo worden er 3 kandidaten geselecteerd die uitgenodigd gaan worden voor een interview.

  6. Deze gesprekken worden op één ochtend of middag ingepland en worden afgenomen door de ondernemer met zijn inhoudelijke kennis en door een specialist van Graaf Enzo, die gepokt en gemazeld is in het voeren van dit soort sollicitatiegesprekken.

  7. Aan het einde van alle interviews wordt een gezamenlijke en weloverwogen keuze gemaakt.

 

All-In tarief voor deze dienst; € 1.480,-

 

Achter ieder mens schuilt meer dan een CV en een eerste indruk. Wij geloven dan ook niet meer in gesprekken met kandidaten waarin het CV het belangrijkste is. Werkervaring is uiteraard heel belangrijk, maar uiteindelijk draait het om de klik, de motivatie en de mogelijke fit in het bedrijf.  Voelt hij of zij zich daar gelukkig? Waardoor wordt hij/zij gepassioneerd?

 

Het is een kunst om de juiste vragen te stellen, goed te luisteren en de antwoorden, gedrag en houding op de juiste wijze te interpreteren.

Dat is onze kracht.

 

Voor U eens per jaar, voor Graaf Enzo dagelijkse routine