PASSIE

5 december 2012

Wat heeft een Blog over passie nu te maken met onze praktijk als Headhunter?
Welnu, alles.

Onlangs is in een onderzoek naar voren gekomen dat ongeveer 70% van de mensen die bij een nieuwe werkgever beginnen in het eerste kwartaal nog steeds uitkijkt naar beter passend werk……..

Kunt u zich voorstellen dat dit ernstige gevolgen heeft voor de oprechtheid van de samenwerking en verbinding van deze werknemer met uw bedrijf? Of nog erger met uw klanten of leveranciers? Was dat de bedoeling?

Ook u kent mensen die met grote passie, hartstocht, kunnen spreken over hun werk. Met mooie voorbeelden, handgebaren, glimlach en voelbare energie. Gisteravond zag ik op TV een kok die met heel erg veel passie vertelde over zijn streekgerechten. Zo aanstekelijk dat ik daar wilde reserveren of zelf de keuken in wilde gaan.

Niet iedereen kan met passie spreken over zijn/haar baan. Simpelweg omdat die passie of hartstocht voor wat ze doen er niet is. Men doet z’n ding om te overleven, probeert in de volgende schaal te komen en is op zoek naar meer macht. Vliegen van vergadering naar vergadering belangrijk te zijn en vergeten te leven.

Het is mijn passie om, als Headhunter bij Graaf Enzo, er voor te zorgen dat nieuwe medewerkers vanaf de eerste dag zich volledig gecommitteerd voelen aan het nieuwe bedrijf en haar klanten.
Verbonden vanuit de wezenlijke match tussen de persoonlijke- en de bedrijfsdoelstellingen

Daarom spreken wij kandidaten intensief. Om te snappen wat ze beweegt, waar ze blij van worden en in wat voor een omgeving, bedrijfscultuur men het liefste werkt. In deze gesprekken is het, als je goed oplet, zichtbaar, zelfs voelbaar als kandidaten met passie over hun werk, ambitie en wensen praten. Als dat gebeurt, weet je als headhunter dat je ‘beet hebt’.

Passie is niet alleen zichtbaar bij koks, horlogemakers en pottenbakkers. Elk mens heeft iets waarover hij met passie, hartstocht kan praten. Het is aan ons, Headhunters van Graaf Enzo om deze passie te ontdekken en te matchen op een werkgever. In sommige gevallen zien we dat kandidaten op basis van dit soort gesprekken zelfs een totaal andere keuze maken en hun hart gaan volgen.

Dat zijn de momenten waarop ons hart een sprongetje van vreugde maakt.

Simon van der Graaf